Furtuna

Eram destul de linistit la masa si ma desfatam cu aromele inconfundabile ale unui pepene galben. A! Stiti cum il aleg? Dupa parfum: il iau , il pipai si il miros. Daca ma satisface il pun in cos ! Nu va pot da reteta pentru ca mi-e teama ca ma veti afurisi. E o chestie care tine de gust (sic!)!
Dinspre nord, niste nori, negri si grei; si mi-a venit in cap uraganul infruntata de marinarii de pe „Speranta” atunci cand i-a prins in Atlantic („Toate panzele sus”-Radu Tudoran, if you remember). Ei, uragan? Dar suntem in oras si ce se poate intampla? S-a pornit pe neasteptate si nici macar n-am avut timp sa inchid geamurile, astfel incat primele valuri (da, da – valuri!) mi-au intrat taman in bucatarie. S-a dezlantuit salbatica, ba unii, au afirmat ca inca n-au vazut asa ceva : perdele de apa cazand de sus !! Si s-a terminat la fel de repede inainte de a ne dezmetici si a ne da seama ce se intampla. Unii poate au apucat sa spuna o rugaciune. Altii sa aprinda o lumanare. Unii au vazut apa, altii vantul, unii curcubeul de dupa; eu am vazut copacii cazuti si baltile formate.
S-a intamplat, ca dupa fenomen, in jurul orei 19 sa casc gura prin Copou. Dezastrul produs se vede mai jos. Abia dupa vreo ora si jumatate echipe Salubris au venit si au inceput a curete zona. Oarecum firesc. Prioritara sper sa fi fost actiunea de degajare a cailor de acces: strazi si trotuare, pentru a inlesni interventiile ulterioare.
Interesant ca Teiul lui Eminescu a scapat ca prin minune ! Poate corsetul metalic si sprijinul metalic sa-l fi ajutat sa reziste…sau cine stie ? poate vreo forta divina, spiritul lui Eminescu care, zic unii, mai bantuie uneori prin zona in noptile innourate si cenusii in preajma Teiului, suspind dupa Veronica lui (un’ sa fie oare spiritul Veronicai de nu se intalnesc, totusi ?).
De ce s-a ajuns aici? Sa fie de vina doar furtuna? Oare cei care se ocupa de spatiile verzi si toaletarea copacilor sa fie doar vinovati fara vina? Sa fie vorba oare de faptul ca teiul este un arbore de esenta moale – pentru ca brazii din Copou n-au avut de suferit ? Iar daca sunt prea vechi, atunci tuturor li se impune metoda de salvare-mentinere doar cu ajutorul solutiilor adoptate la Teiul lui Eminescu? Sau sa renuntam la tei, pentru ca sunt slabi si sa plantam corcodusi !!! De la Vanghelie !! Sa mai pomenesc si de balti? Inutil! Culmea! e apa din cer pe care o platim pentru ca are bunavointa si onoarea de a se scurge prin canalizarea orasului !! Ce ne facem ? Vremea tinde sa fie cu fundul in sus si maine – poimaine, cine stie? poate ne vor paste tornade…vom vedea…sunt foooarte convins ca cei din administratia locala au deja in proiect o solutie pentru problema asta…Dar daca nu?

T&T – Stefan_Jr

Reclame
Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.