Un alt fel de SPAM


Stiu la ce va ganditi : la mesajele nedorite pe care le primim pe mail aproape zi de zi.
Ba unele mai au si virusi, troieni si alte dihanii nemiscatoare si necuvantatoare alcatuite din bitisori pe post de ADN, care iti scormonesc prin computer si prin adresele de mail si se duc si se multiplica, si se…in fine.

In acceptiunea tuturor spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune (definitie wikipedia).
De ce m-am iritat? Fiindca primesc un telefon (pe mobil) de la o voce suava – cine stie ce babaciune o fi fost (cica astia de la call centere angajeaza personal de orice fel: vocea e importanta) – ba inca si de pe „numar secret”, imi stiau si numele si ma intreaba daca vreau sa raspund la un sondaj. Io’ ii intreb de unde au numarul meu, ei „nu-si-nu” si atunci pe cale amiabila ambele parti s-au retras.
Alte fatuci de pe la aproape toate bancile ma suna pe telefonul fix si ma intreaba daca sunt vecin cu X sau Y si sa ma duc sa-l rog sa vina la telefon? Excuse me? Mare nesimtire: ce e la mine? telefon public?
Sa va mai spun si despre cutia postala? Pai risc sa-mi arunc la gunoi facturi si corespondenta cu adevarat utila. Vand-cumpar apartamente, reclame de pe la toate supermarketurile – mi-e greata sa le insir – reclame de la banci, oferte de servicii, termopane, zugravi, instalatori, bone (hmm! ma mai gandesc!), solicitari de ajutoare umanitare si cate si mai cate.
Am vazut la austrieci ca isi lipeau pe cutiile postale o nota vizibila cum ca e interzis a pune reclame in cutiile lor postale. Sunt convins ca exista o lege in sensul asta. De fapt la ei (si nu numai) nici n-ar fi nevoie de o lege speciala. Bunul simt domneste cam peste tot. Si la noi, nu?
Ei, nu ?! Suntem noi carcotasi….
Personal ma simt agresat ! Am sa pun un insemn similar pe cutia mea postala si va tin la curent cu rezultatul.

T&T – Stefan_Jr

P.S.1 …cei ce m-au sunat, daca erau de la SuperBingo ???
P.S.2. …da’ eu nu tot spam fac cand imprastii link-ul de blog pe la cunoscuti? Deci cine nu mai vrea sa-l sacai il rog sa-mi trimita un mesaj cu un continut de genul „bree, ne mai terorizezi mult cu aberatiile lu’ matale?„. Pe cuvantul meu ca nu ma supar !!
Categorii: Enervante | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Un alt fel de SPAM

  1. Ne pierdem intimitatea si impreuna cu ea identitatea. Am ajuns sa ma simt ca un numar de telefon intr-o baza de d fiecare date. Contez cantitativ. De fiecare data cand primesc un „call” de la „call-center” ma intreb daca nu este vreo lege in tara asta mare menita sa ma apere. Nu, nu vreau sa dau in judecata pe nimeni! Vreau numai sa stiu daca sunt si alte modalitati de a-i opri in afara de urletele isterice care spun:” v-am rugat de mii de ori sa ma lasati in pace!!!”

  2. toti suntem spămuiţi…

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.