Educatia Antreprenoriala- o necesitate pentru dezvoltarea societatii in timpul anului de criza 2010


In cadrul Galei “Pluseaza prin Antreprenoriat” invitatii speciali Catalin Ivan, Sorin Lazar, Filippe Carrera, Marius Ghenea, au evidentiat beneficiile educatiei si practicii antreprenoriale reale. 5 dintre beneficiarii programului finantat prin POS DRU au castigat premii in bani in valoare de 19.000 RON


Sambata seara, 5 iunie 2010, a avut loc inchiderea seriei de traininguri pe antreprenoriat din cadrul “Pluseaza prin Antreprenoriat”, proiect finantat prin fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Au fost prezente peste 120 de persoane. 60 dintre acestea au fost reprezentate de beneficiari directi ai proiectului din Iasi si Vaslui. Celelalte persoane au fost invitati speciali, membrii JCI si oameni de afaceri cu experienta. Acestia din urma au fost invitati pentru a interactiona cu proaspetii antreprenori si pentru a face newtworking de calitate.

Emotiile au fost mari pe tot parcursul serii, deoarece au fost acordate premiile pentru cele mai bune planuri de afaceri lucrate in ultimul an, sub indrumarea trainerilor pe termen lung Laura Taschina Nicolae si Severin Sanzianu. Castigatorii sunt:

Cristina Parpalea (Vaslui)– locul 1 pe aria Comert,

Cezar Palici (Vaslui)- locul 1 pe aria Productie,

Cristina Mircea (Iasi)- locul 1 pe aria Servicii,

Cristi Lutuc(Iasi)- locul 1 pe aria TIC.

Marele premiu de 5000 RON a fost acordat Andrei Mircea din Iasi pentru planul de afaceri de dezvoltare a Hygeea– furnizor de servicii medicale inovative pe piata locala.

Catalin Ivan si Sorin Lazar au felicitat tinerii antreprenori pentru determinarea de a intra in lumea afacerilor si pentru entuziasmul pe care l-au vazut in sala. In ambele discursuri s-a pus accent pe importanta educatiei antreprenoriale, pe dezvoltarea individuala a unei gandiri economice sanatoase de tip occidental.

Marius Ghenea, invitat cu rolul de business angel, care a ajutat echipa de traineri sa aleaga cele mai bune 5 planuri de afaceri, a exprimat ideea ca pornind de la micile afaceri initiate de tineri se poate dezvolta si sustine economia Romaniei pe termen lung. Sfatul dat celor prezenti a fost sa faca afaceri cu jumatate de norma si sa isi asume toata raspunderea, “doar o societate poate fi cu raspundere limitata, nu si antreprenorul”. De asemenea, in viziunea sa, un antreprenor bun este cel care incepe o afacere si o dezvolta, abia apoi se orienteaza spre urmatoarea.
Filipe Carrera, trainer de taliae internationala in reteua JCI, a punctat importanta networkingului si a dezvoltarii afacerilor dincolo de orice granita impusa de diferenta de cultura, limbaj, nationalitate.

In cadru festiv, cei peste 120 de participanti au continuat sa faca networking, schimband informatii si carti de vizita dupa sistemul Search&Deal. Seara s-a incheiat cu un ton optimist, cu pahare de sampanie si sperante de implementare a afacerilor si colaborari intr-un viitor cat mai apropiat.

“Pluseaza prin Antreprenoriat” se va incheia in septembrie 2010. Pana atunci, echipa de implementare va indeplini si ultimul indicator propus prin proiect- de analiza a mediului de business local. Trainerii vor continua pe urmatoarele 3 luni sa acorde asistenta business specializata catre cei 5 castigatori.

Anunțuri
Categorii: Eveniment in Iasi | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.