Rastingnirea lui Tatarusanu, sport national

…o pasa la portar, Tatarusanu aluneca, face o preluare prea larga si ofera pe tava mingea unui jucator advers. Acesta combina rapid cu un coechipier si e 1-0 pentru Twente. Toata lumea s-a grabit sa arunce cu pietre in bietul portar, iar presa (si numai) il acuza ca este prea „cu nasul pe sus” si nu-i prea pasa de echipa. A gresit! ba mai mult, si in meciu tur s-a intamplat cam la fel, uitandu-se de fapt ca anonimul Prepelita a dat pe langa minge si l-a pus in pozitie favorabila pe atacantul olandez.

Presa l-a desfiintat, suporterii au fost 90% impotriva lui, de patron, ce sa mai vorbesc, l-a trimis la plimbare si a afirmat ca nu va mai apara niciodata poarta Stelei, imediat dupa meci.

Prea putin au fost de partea lui si au acceptat ca este om si ca poate gresi. Chiar si de doua ori la rand! Numai ca balcanismul care ne caracacterizeaza ca popor accepta mai usor sa condamne si sa loveasca, decat sa ierte si sa treaca mai departe.

Din pacate, se intampla in fiecare zi si in orice domeniu: cei vinovati sunt fie politicieni, fie edili locali, fie vremea, fie vecinul, fie terenul, fie arbitrul, fie „ala de la gaz”, fie…, fie… in fiecare din acestia zace un Tatarusanu. Nu vreau sa apar pe nimeni, dar ne este atat de simplu si comod sa gasim mereu vinovati, sa-i condamnam si apoi sa merge sa sarbatorim fericiti ca am facut ce trebuia la boutiqul din colt. Deseori ma intreb daca stim ca e mai practic sa gasim solutii, decat vinovati, e mai dificil sa actionezi, decat sa critici. Am observat ca toata lumea se pricepe a naibii de bine la treaba celuilalt, dar nu stie sa-si faca treaba pentru care este platit!

Intre timp, patronul Stelei a recunoscut ca a spus la manie vorbele despre Tatarusanu, i-a acordat circumstante atenuante si l-a iertat. Un act de clementa sau intelepciune?

T&T

Disclaimer: Excludem din cauza pe cei care fac „greseli” cu buna stiinta. Si sunt, din nefericire, destui….

Categorii: Enervante | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.