Olimpici, alti olimpici & Lady Gaga

Desigur, o intrebare: cum adica olimpici si alti olimpici? Nu sunt doar olimpici, o singura categorie?
Ei bine, se pare ca nu.
Recent incheiata Olimpiada de la Londra cu bune si mai putin bune (si ma refer la problemele legate de arbitraje pe ici, pe colo) a demonstrat ca un eveniment de acest gen, pe langa faptul ca e extrem de mediatizat pe toate canalele, capaciteaza implicit si o mare masa de oameni care fie se ocupa de eveniment, fie doar asista la teveu sau, cei mai norocosi, live la un asemenea spectacol. Orice spot publicitar din pauzele dedicate costa enorm pentru ca evident vizibilitatea este la cote maxime. 9 medalii, dintre care doar 2 de aur e toata zestrea cu care s-au intors sportivii romani de la aceasta Olimpiada. Iar munca si rezultatele lor a fost recompensate generos de Guvernul Romaniei cu bunuri si bani in valoare de sute de mii de euro. Nimic de obiectat, bravo lor! Si celor care au adus faima Romaniei, cat si celor care le-au multumit si nu doar verbal, ci si material.
Mai sunt si ceilalti olimpici, despre care auzim foarte putin. Olimpicii la alte discipline: matematica, fizica, informatica, chimie si altele. Olimpiade mai putin mediatizate si cunoscute. Personal am gasit doar informatii transmise viral pe Facebook sau alte canale de social media, foarte rar pe o pagina intr-un ziar, fie el online sau pe hartie (mai exista?). Olimpici care an de an (si nu doar la 4 ani) vin cu traista plina de medalii, iar pe unde ajung spun: „suntem din Romania si am venit pentru a ne masura fortele (intelectuale de aceasta data!) si sa castigam!„. Acestia, din pacate, sunt rar recompensati, uneori deloc, guvernantii incurcandu-se mai mereu in legi sau ordonante care sa reglementeze intr-un fel sau altul aceste recompense. Uneori se gasesc la nivel local diversi oameni de suflet (vezi Icar Tours de la Iasi, de ex.) care inteleg ca acesti tineri vor reprezenta viitorul Romaniei. Insa la cat de motivati sunt, cred ca nu vor astepta o a doua ocazia sa-si gaseasca fericirea si implinirea profesionala pe alte meleaguri.

Si care sa fie legatura cu Lady Gaga?
Niciuna dintre aceste categorii de olimpici nu am vazut sa promoveze imaginea Romaniei prin insemne specifice, altfel decat prin simpla lor prezenta si evolutie.
Concertul lui madam Gaga insa a fost sponsorizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru promovarea imaginii Romaniei, nu mi-e foarte clar unde, daca in tara sau in strainatate! Suma vehiculata e undeva intre 300.000 (mai aproape de realitate, dupa unele surse) si 600.000 (ceruti, dar neprimiti, de cei care au solicitat sponsorizarea) de euro, e drept impartita se pare pe 3 evenimente, sursele de informatii fiind contradictorii, majoritatea din ele fiind subordonate politicului, uneia sau alteia din partile care sunt in conflict la momentul azi, dar chiar fiind vorba de 10 euro, eu tot nu inteleg !
Imaginea Romaniei alaturi de Lagy Gaga? Ei, hai!…o fi ea la moda, dar eu nu mi-as asocia imaginea cu aceasta tovarasa atat de controversata incat exista voci care pun la indoiala sexul ei (?). Daca tot se dorea o campanie de promovare, n-ar fi fost mai benefic ca celebra frunza sa se regaseasca fie pe echipamentele sportivilor, fie pe diverse obiecte ale copiilor prezenti la olimpiade? Erau mai multi, mai imprastiati prin lume, mai vizibili pe canalele media, banii alocati ar fi fost mai eficient cheltuiti, iar lumea ar fi fost mai mult decat multumita si nu ar mai fi existat discutii.

Parerea mea e ca Lady Gaga nu stie foarte clar daca se afla la Bucuresti sau Budapesta si nici nu sunt convins ca ar putea indica pe o harta: „uite, aici e Bucuresti, Romania!

Iar in naivitatea mea, refuz sa comentez despre partea mai mult sau mai putin subiective legate de acest subiect….

Sursa foto 1: http://stiri.rol.ro/

Update: Cifra oficiala pare a se invarti pana la urma undeva intre 250.000-300.000 de euro.

Categorii: Enervante, RO | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.