Teapa marca „Singer”

De cateva zile am observat pe stalpi, pe garduri, scari de bloc  – locuri deloc potrivite pentru astfel de actiuni – niste anunturi ciudate. Cica un colectionar cumpara masini de cusut, in general de origine germana, cel putin dupa cum le suna numele, la preturi intre…tineti-va bine: 25.000-30.000 de euro !! Probabil pretul de achizitie a uneia noi nu depasea maxim cateva sute de ….marci! (pai nu?). La naiba! Hai sa dam iama in pod la bunica si sa vedem ce scrie pe vechitura aia de o mie de ani si om m-am facut!

Mi-am adus aminte ca in urma cu cativa ani s-a purtat o campanie similara. Apoi am aflat si „secretul”! E o escrocherie, desigur! Nimeni nu cumpara  5 kg de fier vechi cu 25.000 de euro. Oricat de colectionar ar fi el.

Schema pare simpla, nu cred ca e foarte elaborata si trebuie sa fii prea prost sa „pui botul„.

Sa presupunem ca ai avea o asemenea masina de cusut. Suni, stabilesti o intalnire si vine omul acasa. Iti inspecteaza masina ca un profesionist care deh! se pricepe si incepe povestea: „stiti, seria masinii dvs. impreuna cu altele alcatuiesc un numar de cont secret al producatorului, dar, nu stiu cum sa va spun, a dvs. are codul pe jumatate! Phii..ce intamplare, sunt foarte rare asemena cazuri! Uite ce va propun: incercati sa mai cautati undeva una si cele doua impreuna vor valora banii promisi…„. Chilipir! Incepi sa suni pe la prieteni, pe la rude, pe unde apuci, iei ziarul si la micuta publicitate, supriza: cineva tocmai vinde o masina de cusut similara cu a dvs. la 3000-5000 de euro. Iti zici ca nu conteaza investitia facuta, avand in vedere ca vei lua de 5-6 ori mai mult in cateva zile si te arunci ca inecatul sa cumperi masina din ziar. Odata ajuns cu ea acasa vei constata insa ca la apelurile tale catre primul interesat, „colectionarul„,  acesta nu-ti va mai raspunde la telefon.

P.S. Povestea o stiu de la altii, circula ca folclor, nu stiu cat e de reala sau nu. Dar…daca e adevarata?

Update 25.10.2012: Na! ca s-a intamplat !

Citeste : http://ziaruldeiasi.ro/local/doi-inselati-cu-trucul-cu-masini-de-cusut~ni91hu

Categorii: Enervante | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Teapa marca „Singer”

  1. Racovita Ana-Maria

    România la sfârşitul anilor ’40. Aceştia le-au comandat pentru a-şi ascunde în ele bijuteriile, având în vedere că în acea vreme nu exista aparatură de detectat metale preţioase. „Maşinile de cusut Zinger valorează 30.000-40.000 de euro. În schimb, Singer nu valorează mai mult de 50-100 de euro. E adevărat, mulţi dintre nemţi, mai ales, le achiziţionează pe acestea din urmă ca obiecte decorative. Dar sunt nonvalori”, spune colecţionarul. „Maşinile de cusut Zinger au fost fabricate pe trei mărimi, în funcţie de cantitatea de bijuterii pe care trebuiau să o ascundă. Erau un fel de bibelouri. Nu era însă nici o diferenţă între Singer şi Zinger, ca design”, explică acesta. Vânătorii de comori vin „înarmaţi” cu aparatură de detectat metale preţioase, pentru a fi siguri în privinţa achiziţionării maşinii de cusut potrivite.
    Ambiguitatea, ocazie pentru hoţi

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.