Adio, barza!

Dedicat in special celor care au copii sau vor avea, pentru ca toti in calitate de parinti, vrem nu vrem, ajungem sa dezbatem si subiectul asta. Curiozitatile copiilor despre subiectul „sex” se manifesta de la cele mai fragede varste cand incep sa perceapa anumite diferente intre ei.  Unii parinti aleg sa discute direct subiectul, altii il amana cat pot, altii „du-te la maica-ta/tac-tu…” Nu stiu cand am inceput sa discut cu Jr despre problemele astea, cred ca i-am raspuns ori de cate ori a intrebat si a fost curios. La scoala, cel putin pana la varsta asta (13 ani), inca nu au discutat, decat intre ei, pe la colturi.
Incepe scoala din nou, spre disperarea copiilor, care, dupa ce ca li s-a prelungit vacanta cu o saptamana, ar dori ca anul scolar sa inceapa undeva spre 15 decembrie pentru ca mai apoi sa plece direct cu uraturile, colindele si sorcovele prin sat. Ca sa nu mai piarda timpul cu predatul/primitul manualelor scolare, conducerea scolii a decis sa invite copiii mai devreme la biblioteca pentru a-si ridica manualele, acum, cu o saptamana, doua inainte in inceperea cursurilor. O ideea buna in opinia mea, pentru ca astfel putem evalua si noi, parintii, starea manualelor, iar daca e cazul sa pornim sa cautam altele noi. Deci, m-am apucat sa le rasfoiesc aseara. Clasa a VII-a.

Matematicaaaaa, cam rupta, mai trebuie lipita sau o sa cumparam alta, ca e din categoria VIP. Romana, buna, n-a prea fost rasfoita. Nu e niciun secret : generatia de azi nu mai citeste carti de hartie. Degeaba citesc eu, doar-doar sa-l motivez cumva. Sufletu’ ! Mai departe… Chimia – specialitatea lu’ maica-sa, nu ma bag. Geografia, in stare foarte buna, curios. Mie imi place cartea asta, are multe poze colorate despre Asia, Africa si America. „Ia, tata, si studiaza, sa vezi macar unde ai putea emigra!„. Istoria, rasfoita in draci, aproape zdrente, o fi fost a vreunui pasionat. Materia vraiste: incepe cu Tudor Vladimirescu si se termina cu Stalin. Fizica – incepe cu fenomene optice. Frumoase. Biologiaaaaa! Incepe cu ….aparatul reproducator !! Am crezut ca am gresit eu cartea sau a luat de la scoala din greseala cine stie ce manual de a XII-a, m-am uitat de doua ori! Oops, zic! Asa direct? De la prima ora? Ma uit si eu…totul descris in amanunt, inclusiv poze despre pozitii sexuale (ale unor animale, e drept!). Ochiul, cel care ar fi ajutat la corelarea cu fenomenele optice de la fizica, undeva la sfarsitul cartii. Sa revenim la Biologie!  La pagina 5, nu o  fata, ci un spermatozoid. Am crezut ca e descrisa o celula oarecare, dar nu, s-a intrat direct in subiect! Apoi totul descris foarte bine cu amanunte: descrierea aparatului reproducator femei/barbati, pozitii, metode contraceptive, ciclul la femei, formarea fatului, nasterea. Informatii interesante, de ce nu? N-am stiut daca sa ma bucur sau sa fiu iritat: „n-o fi prea devreme? sau poate e prea tarziu!

Meditand peste noapte, dimineata am concluzionat: Jr a crescut, iar eu am imbatranit! Si trebuie sa accept asta.

Categorii: Diverse | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Adio, barza!

  1. Referitor la poll-ul organizat de tine: din clasa intai cred ca ar trebui sa se faca educatie pentru sanatate in scoli. Da, unele scoli pot spune ca ele fac deja asta insa asta e problema: fac doar unele si fac cum considera. Trebuie faca educatia pentru sanatate in mod organizat, dupa aceeasi programa pentru toti copiii.

  2. Sunt foarte curioasa sa vad manualul de biologie. Pe vremea mea (ahh, ce urat suna!), nu imi amintesc sa fi studiat asa ceva in clasa a 7 a.

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.