Poarta Raiului sau Talpa Iadului?

golden_message20 decembrie. Am trecut de peste 40 de ori peste aceasta data calendaristica si, multumesc Celui-de-Sus, sunt inca in viata. Cu ceva realizari in viata, cu cateva impliniri, dar cu si mai multe neimpliniri. Nu e vorba de necazuri, ci doar lucruri din categoria „noi in anul 2000/ cand nu vom mai fi copii/ vom face ce-am visat candva…bla-bla-bla…” – dar desigur, asta e valabil pentru cei de varsta mea nu pentru cei mai tineri.

Maine ar fi 21 decembrie, iar unele surse anunta…ta-daaaam: Sfarsitul Lumii ! Asa incat, dupa ce-a trecut preotul sa vesteasca Ajunul Craciunului, am ales sa marchez momentul si sa astern doua vorbe, trei prostii pe o foaie de hartie, pardon, o foaie de wordpress. Odata lansata in spatiul virtual ea se va salva pe cine stie ce hard-disk pe un server aflat habar-n-am-unde. Mare inventie internetu’ asta! Sunt sigur ca randurile mele vor fi gasite de civilizatiile ulterioare care se vor dezvolta pe planeta noastra, asta in ideea ca Pamantul nu va fi distrus, ci doar civilizatia. Am citit io’ undeva ca in caz de dezastru mondial cele mai evoluate creaturi care ar supravietui ar fi gandacii de bucatarie! Iar daca Pamantul va fi distrus de vreo curva (oops! sorry!) de asteroid care umbla lelea prin Univers, sper ca has-de-de-ul pe care-i gazduit pagina mea sa supravietuiasca asemeni mesajului inregistrat pe discul de aur care a plecat de pe Terra impreuna cu sonda Voyager inca din 1977.  Bine, ala era de aur si inchis in sonda, iar HDD-ul meu va zbura neprotejat aiurea si asta daca rezista intemperiilor. Hai sa zicem ca rezista! Niste alieni, veniti de undeva, dau de el. „Opaaaaa, parca am mai vazut unul din asta undeva, dar ceva mai galben! ” (aluzie la ala deja gasit pe Voyager). „Acum ca stim limbajul, ia sa vedem ce abereaza asta pe-aici… „. Si deodata se bat cu mana peste capetele lunguiete si ochii supradimensionati ( urati, daca ar fi sa facem referire la standardele actuale de…frumusete!): „belea! textul e scris in romaneste, ba inca si fara diacritice!” Si se vor da de ceasul mortii, ca ce-o sa raporteze ei mai sus, ca uite, singurul semn al vreunei civilizatii a ajuns in mainile lor si nu-s in stare sa-l descifreze!

Si uite asa am ales sa intampin Sfarsitul Lumii cu un articol in care nu spun nimic, tocmai pentru a-i duce in deruta maxima pe cei care imi vor gasi aberatiile! Sic!

Ce sa vada? Ce sa asculte? Ce sa studieze? Ce informatii si realizari marete as putea sa le transmit? In opinia mea, deja suntem o civilizatie foarte aproape de sfarsit si asta fara a lua in seama inscrisurile mayase, cine stie ce alte profetii sau vreun cataclism natural. Ne-o facem cu mana noastra! Resursele sunt pe sfarsite, poluarea atinge cote alarmante, popoarele au nevoie doar de o scanteie pentru a se bate pentru ultimile picaturi de petrol sau hrana. Daca nu vom invata foarte repede sa exploatam resursele inepuizabile (apa si lumina Soarelui) pentru a ne face viata usoara si ieftina, civilizatia noastra nu va avea viitor. Lumea e bolnava tocmai de instinctul de supravietuire in goana ei pentru asigurarea zilei de maine. O zi de maine care incepe sa devina din ce in ce mai greu de administrat.

O noua Renastere (vezi sec. XV), din toate punctele de vedere si pe toate ariile de dezvoltare a unei civilizatii, nu se intrevede. Poate o reasezare a valorilor morale si spirituale, poate o abordare a problemei intregii societati si a structurii ei din alte puncte de vedere, poate o revelatie globala care  sa schimbe modul in care percepem azi standardele si barierele, altceva, o schimbare reala nu doar din vorbe, poate ar duce la salvarea lumii. De ce nu, renuntarea la tot si intoarcerea la clipele primordiale ale omenirii. (”  ‘r u crazy? fara teveu si net?” – ar spune majoritatea). Dar asta se va intampla cumva, iar cei care vor supravietui vor fi nevoiti s-o ia aproape de la zero.

Acum stau cuminte, ma uit la ceas, e trecut de 7 seara, mult n-ar mai fi. O sa fac un dus si o sa-mi iau o pijama noua din sifonier ca sa intampin Sfarsitul Lumii cu respectul care i se cuvine. Ba cred ca o sa desfac si o sticla cu vin ! Pai nu? Daca trece si ziua de maine, bine, daca nu, ne vedem la Poarta Raiului. Sau la …Talpa Iadului !!!

Sursa photo : http://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record

Categorii: Diverse, Enervante, RO | Etichete: , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.