De 5 stele. Plus!

IMG_1053 Pentru ca m-am saturat sa-mi petrec Revelionul an de an in apartament/casa, dar mai ales pentru ca ne-am cam inmultit in ultimii ani (din 10, adica 5 perechi, s-a ajuns la aproape 20 de persoane, fiecare contribuind cum a putut la sporul national a populatiei) si nu prea mai incapem, am ales anul acesta un restaurant. Ofertele curgeau garla pe net si e-mail cu preturi intre 160-300 lei de persoana. Am sortat, am filtrat si am ales ceva mediu, pe masura bugetului unui muritor de rand, optand in cele din urma pentru Restaurantul Casablanca. De unde numele si ce poveste o fi avand, habar n-am! Si n-ar fi corect daca n-as aminti ca parte din decizie am luat-o cu sufletul si nu neaparat din considerente materiale.

Locuiesc in zona taman opusa restaurantului si ca sa pot sa ciocnesc si eu minim sampania de rigoare la cumpana dintre ani am ales sa ma deplases cu un taxi. Ora cam…21, taxiurile erau rare-putine spre deloc si deja simteam un sloi rece pe sira spinarii. Pana faceam comanda, pana venea…asta e! Dar am avut noroc si am gasit un nene caruia i-am dat scurt comanda: „Pacurari – Casablanca„. Omul s-a executa repede: „Casablanca? Pai eu am nunta cu fiu-miu la anul acolo..stiu unde e !

De la intrare ne-a intampinat cineva care ne-a ghidat spre sala noastra. Am intrat, baietii ne-au luat hainele, ne-au indicat masa noastra pe care ne astepta un rand de cocktail-uri si apoi se invarteau pe langa noi: „o tuica? o cafeluta? un aperitiv? „. I-am refuzat politicosi pe moment, prietenii nostrii inca nu sosisera si nu mergea sa ne apucam de baut fara ei. Desi toate erau pe masa in fata noastra!

Această prezentare necesită JavaScript.

La fix 21.30 s-au pornit sa serveasca primul fel…n-o sa insist asupra felurilor de mancare, doar atat as sublinia ca a fost suficienta: nici prea multa – si am vazut la o gramada de nunti cum jumatate din farfurii plecau inapoi spre bucatarie golite doar pe jumatate, deci risipa de bani, dar deloc putina, deci fara motiv de a marai sau arunca priviri urate spre personal. Prajituri, fructe, vin, tuica, racoritoare, apa, cafea, all-inclusiv.

Cand s-a pornit primul dans am zis ca lumea o sa se urneasca greu de la mese, dar se pare ca abia au asteptat semnalul. Lumea a venit sa se distreze, sa danseze si asta a facut. Animatorul  – DJ Ovidiu – a fost la inaltime si a stiut sa „scoata untul” din oameni.  Sa li se faca macar sete! Desi asta insemna „paguba” pentru restaurant pentru ca bautura era la discretie, fara limita! 🙂

Pe la 23.30 am avut parte de un grup de colindatori si mari si mici si simpatici.

Trecerea intre ani a fost un pic confuza, unii alegand sa vada focul de artificii, altii sa ciocneasca o cupa de sampanie si sa se pupe in restaurant, momentul nefiind foarte bine gestionat de DJ. Apoi au urmat alte suprize: o dansatoare pe ritmuri orientale, un mini-recital de muzica populara si de asemeni, un mini-concert sustinut de Marinica Botea.

Spre dimineata, patronul a dovedit ca s-a gandit la toate si avand in vedere ca sunt in jur de 2 km pana la rond Pacurari a pus la dispozitia tuturor doritorilor o masina care sa ne duca pana la cel mai apropiat taxi.

I-am cunoscut pe patronii restaurantului si cu alta ocazie. Ceea ce i-a uimit pe prietenii mei a fost faptul ca patronul, Bogdan, a stat printre mese, a servit oamenii, a suplinit momentele in care ceilalti chelneri erau ocupati, pentru ca da, toata noaptea ne-au sacait: „mai doriti ceva, va fac un refill la vin, doriti sec sau sprit, o cola, mai doriti o cafea„. Pana la un moment dat, cand, nefiind obisnuiti de excesul de amabilitate, le-am spus sec: „lasa-ma, dom’le, sa-mi torn singur!” Iar d-na Cristina a iesit din bucatarie abia spre dimineata! Oamenii isi faceau treaba, asa cum trebuie, pentru ca lucrurile sa iasa perfect, e problema noastra ca nu stim sa primim o asemenea atentie. Au trebuit sa aiba grija de peste 400 de persoane! Le-am si spus: „vreti sa ajungeti de 5 stele?”  „In seara asta vom fi de 5 plus!” – mi s-a replicat! Si au fost !

Asa incat, urez si eu LA MULTI ANI patronilor,  d-na Cristina si d-nul Bogdan Balan (ambii au titlul de Chef , din cate stiu! ) si inca un LA MULTI ANI cu o zi intarziere pentru aniversarea d-nului Bogdan.

Na! am scris si un advertorial gratis, ca sa nu creada unul-altul ca nu mi-am platit taxa de participare la Revelion! 😀

Anunțuri
Categorii: Eveniment in Iasi, Iasi | Etichete: , | 4 comentarii

Navigare în articol

4 gânduri despre „De 5 stele. Plus!

  1. La multi ani! Imi place articolul si ati punctat foarte bine. A fost o seara reusita din multe puncte de vedere. Mancarea si servirea a fost la inaltime, ca de obicei la Casablanca. Invitatii au fost de 5 stele…care au stiut sa se distreze…iar dimineata… nu se mai dadeau dusi acasa. Apreciez criticile, sunt 100% adevarate. Va saluta baiatul cu untul :).

    • Mi-a placut asta: „baiatul cu untul” ! De 5* ! :))
      Te-am linkuit in articol…gasisem mai multi pe aceeasi tema, dar acum m-am lamurit despre cine e vorba ! 😉
      Critici? Hmmm! nu asta a fost intentia. Hai sa-i zicem o „mica observatie”…suna mai putin dur. Dar la anul vei sti sigur ce sa faci! 😉

  2. ionut

    Si eu am fost,dar in alta sala,ballroom…a fost totul la superlativ…abia astept sa ajung pe acolo cu urmatoarea ocazie…o nunta in vara aceasta!Felicitari sefilor!!!

  3. Câtă destrăbălare!…. La mulți ani!

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.