Imi faceti si mie cunostinta cu unul….?

…sau cu una? Ca uite, am 40 si…de ani si spre rusinea mea nu cunosc niciunul. Un gay, un homosexual, o lesbiana, un LGBT-ist? Sunt curios si eu cum arata… S-o luam sistematic…

Exista, clar. Nu cunosc eu niciunul, dar apar pe la paradele anuale si se vorbeste de ei prin media. Probabil au si locurile lor unde se intalnesc si isi vad de ale lor. Unii spun ca sunt oameni normali. Atunci ce-am avea cu ei? Altii spun ca sunt bolnavi psihic. Atunci ar trebui toti internati in ospicii. Altii cred ca asa s-au nascut si sunt mutanti genetic. Sunt vazuti ca niste oameni cu handicap. In cazul asta, ar trebui sa fie ocrotiti de lege, ba inca sa li se plateasca pensii speciale si ajutoare sociale. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Statisticile ne prezinta rezultate diverse asupra densitatii lor printre oamenii heterosexuali, cititi aici, ce si cum.  Atunci de ce atata spaima si teama fata de ei?? Pentru ce se face referendumul asta?

Inteleg ca o familie normala se intemeiaza intre o femeie si un barbat. Scrie si in Codul Civil. Pe care unii il vad in pericol ca ar putea fi schimbat de cineva. De cine oare? Care formatiune politica si-ar permite riscul de a disparea de pe scena politica si sa modifice acel articol din Codul Civil. Absolut niciuna!! Cine a ridicat si cand o asemenea problema? Cine a solicitat la vreo Stare Civila o aprobare de casatorie intre doua persoane de acelasi sex? Nu era posibil desigur…dar cand sa fi aparut in discutie, chiar si in gluma, la vreun sprit intre parlamentari, ideea de a modifica Codul Civil? Deci care e temerea? Personal cred ca, cel putin in urmatoarea perioada cat mai mai am eu de trait (25-30 de ani), nu cred ca o sa vad in RO o casatorie intre doua persoane de acelasi sex! Nu sunt nici pro, nici contra ideii. Nu pot fi pro, pentru ca nu inteleg ideea. Nu pot fi contra pentru ca fiecare e stapan pe viata lui si face ce vrea cu ea. Se pot casatori in strainatate, acolo unde legea permite, vor putea evita Constitutia noastra si atunci la ce atata tam-tam? Mai departe….

Daca nu mergem la referendum ni se vor lua copiii!” ‘Opa! Vine vreun gay la mine acasa sa-mi ia copilul? Sau homosexualii ne vor infia copiii. Care copiii? Al meu, nu …ca are parinti! Si e cam prea mare sa fie adoptat. Iar pe cei de la casele de copii e foarte dificil. O potentiala familie trece prin ‘jde mii de verificari pana sa adopte un copil. Sunt mii de copiii in orfelinate, iar regulile de adoptie sunt foarte stricte! Eu insa cred ca e vorba de o comoditate a autoritatilor, pentru ca cereri se pare ca sunt destule. Si ca cireasa de pe tort sa fie si mai vizibila…ei bine, persoanele singure pot adopta copii! Cum nu scrie in fruntea lor orientarea sexuala, oricine indeplineste conditiile prevazute de lege, o persoana singura, poate adopta un copil!! Referendumul nu rezolva aceasta problema…daca poate fi numita o problema! Si daca sunteti atat de ingrijorati de soarta copiilor din orfelinate, de ce nu ii infiati voi, cei atat de inspaimantati de homosexuali? Ca n-ati lua un caine, o pisica de pe strada, daramite un copil! Deci iar ma intreb: care e rostul referendumului?

Eu am cateva propuneri, care ar trebui sa se rezolve tot prin referendum, la fel ca si acesta de peste cateva zile in scop de preventie, just in case:

  • in spitale fiecare pacient sa aiba patul sau, sa nu mai fie cazul sa stea doi/doua intr-un pat. In cel mai rau caz, cei doi vor fi obligatoriu de sex opus!
  • la scoala copiii sa nu mai stea fata cu fata, baiat cu baiat in banca. Daca vreunul dintre ei e „pe invers” si il influenteaza si pe celalalt? Sa stea fata cu baiat, sa stie de mici ce inseamna familia traditionala!
  • sa se interzica ca femeile sa mearga impreuna la baie (nu-i asa ca le vedem pe la petreceri ca merg mereu in grup la toileta??
  • pupatul in public intre fete/femei sau intre barbati sa fie interzisa indiferent de cata vreme nu s-au vazut!
  • ……
  • ……mai adaugati voi idei….
  • ……
  • daca un referendum nu se valideaza, banii cheltuiti sa fie decontati de initiatori in nume personal. Eventual, confiscarea averii daca e cazul!

In opinia unora, referendumul asta e prioritatea numarul 1 a Romaniei! N-as vrea sa amintesc despre alte prioritati (scoli, spitale, autostrazi, salarii, pensii, fiscalitate, lipsa locurilor de munca, preturi, facturi, lipsa de perspective pentru tineri, etc..etc), le vede toata lumea, in fiecare zi, la fiecare pas facut pe strada. Pentru cei multumiti, fara griji, fara nevoi ii invit frumos: mergeti la referendum si votati asa cum va dicteaza constiinta. Referendumul o sa treaca, va fi validat, iar apoi vor dormi linistiti acasa ca si-au facut datoria fata de …. chiar, fata de cine? Toate celelalte probleme vor fi disparut, va curge lapte si miere la robinete, barbatii nu-si vor mai agresa sotiile, parintii nu vor mai bea banii de alocatie a copiilor, iar ajutoarele sociale vor fi folosite strict pentru culturalizare si alfabetizare! Mi-e greu sa pricep si implicarea Bisericii in povestea asta. Cadrele din invatamant pe ici, pe colo. A! si la evenimentele culturale sponsorizate de partidul de la putere de azi s-a facut apel pentru participarea la referendum! Ce are arta si cu politica? Asta nu e politica? Uf! sunt greu de cap, nu-i asa?

Ma tot uit pe strada, doar-doar recunosc vreunul sa intru in vorba cu el. Dar nu-mi sare niciunul in ochi, desi de o luna ploua cu homosexuali pe toate strazile si ar trebui sa-i vedem pe la toate colturile! De unde am plecat? …a! deci, imi face si mie cineva cunostinta cu un homosexual? Vreau sa vad cum arata, cate maini si picioare are, daca se hraneste ca noi toti, are/n-are coarne, cum gandeste, cat e de periculos (imi asum riscul!), …dar repede ca vine referendumul si nu stiu ce sa fac, sunt indecis!

Categorii: Iasi | Etichete: , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Vreo impresie/completare?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.